Horizon Scanning

Τεχνολογική περιοχή: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Gettyimages 1145951616 Bubbles 469422 Ofhvn8

Είμαι ευέλικτος!

Η Airbnb μόλις έκανε μια τεράστια ανακοίνωση που θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς την ταξιδιωτική βιομηχανία, και  θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια εκπληκτική ανάκαμψη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airbnb, Brian Chesky, ανακοίνωσε αυτό που περιέγραψε ως την «πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση ποτέ» στην υπηρεσία της εταιρείας. Περιέλαβε περισσότερες από 100 αλλαγές στον ιστότοπο, την εφαρμογή και τις πολιτικές της εταιρείας.

Η μεγάλη αλλαγή βασίζεται σε μια σειρά νέων τάσεων που ενδυναμώθηκαν τους τελευταίους μήνες σε όλον τον κόσμο και βασίζεται στην μεγαλύτερη ευελιξία στην εργασία. Καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες υιοθετούν μοντέλα απομακρυσμένης εργασίας, οι εργαζόμενοι έχουν νέα ευελιξία. Σύμφωνα με την Airbnb, αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια βαθιά αλλαγή στη συμπεριφορά των καταναλωτών, μια που εκδηλώθηκε με τρεις βασικούς τρόπους:
  • Οι άνθρωποι ταξιδεύουν ανά πάσα στιγμή. Δεν είναι πλέον συνδεδεμένοι σε μια φυσική τοποθεσία για εργασία ή περιμένουν συγκεκριμένη ώρα διακοπών, οι πελάτες έχουν γίνει πιο ευέλικτοι στις ημερομηνίες ταξιδιού τους.
  • Οι άνθρωποι ταξιδεύουν παντού. Η αύξηση των ταξιδιών σε "αστικές περιοχές χαμηλής πυκνότητας", όπως προάστια και μικρές πόλεις, έχει επιταχυνθεί από 26% το 2018 σε 35% μέχρι στιγμής φέτος.
  • Οι άνθρωποι μένουν περισσότερο. Σχεδόν το ένα τέταρτο των διανυκτερεύσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ήταν για "μακροχρόνιες διαμονές", δηλαδή για διαμονή άνω των 28 ημερών

Εκτός από την άνοδο της εξ αποστάσεως εργασίας, υπάρχει και ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που έχει παίξει: Οι τιμές των κατοικιών ανεβαίνουν στα ύψη  σε ολόκληρο τον κόσμο. Ειδικά  στις ΗΠΑ, η μέση τιμή του σπιτιού αυξήθηκε περισσότερο από 20 τοις εκατό τον Απρίλιο σε σύγκριση με τα στοιχεία από το προηγούμενο έτος, ενώ  παρόμοιες αυξήσεις σημειώθηκαν και στον υπόλοιπο κόσμο.

Όλα αυτά δημιούργησαν μία νέα επιλογή στις κρατήσεις που απευθύνεται ακριβώς στους πελάτες με μεγαλύτερη ευελιξία για το που,πότε και πως θα ταξιδέψουν.

"I'm Flexible"

Η AirBnB διευκόλυνε τους πελάτες να είναι ευέλικτοι στο ταξίδι. Μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται "I'm Flexible" επιτρέπει στους ενοικιαστές να αναζητούν ευέλικτες ημερομηνίες, τοποθεσίες και προορισμούς.
Το Flexible Dates περιλαμβάνει τη δυνατότητα προσαρμογής όχι μόνο στη διάρκεια της διαμονής, αλλά προσφέρει και τη δυνατότητα της αναζήτησης για οποιοδήποτε σαββατοκύριακο, εβδομάδα ή μήνα καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Το Flexible Matching έχει σχεδιαστεί για να αποτρέψει το πρόβλημα του "υπερβολικού φιλτραρίσματος". Για παράδειγμα, εάν φιλτράρετε τοποθεσίες βάσει παραμέτρων αναζήτησης (όπως Wi-Fi, πάρκινγκ ή πισίνα), ενδέχεται να μην έχετε τόσες πολλές επιλογές για να διαλέξετε. Ωστόσο, η ευέλικτη αντιστοίχιση εμφανίζει επίσης τοποθεσίες που βρίσκονται λίγο έξω από τις παραμέτρους αναζήτησης - σπίτια ή δωμάτια στα οποία λείπει μόνο μία από τις απαιτήσεις φίλτρου σας, ή βρίσκονται ακριβώς έξω από την ακτίνα αναζήτησης, ή που κοστίζουν λίγο περισσότερο από τις αρχικές επιλογές σας .Πηγή: https://www.inc.com/justin-bariso/airbnb-just-made-a-huge-announcement-that-could-completely-change-travel-industry-heres-why-its-brilliant.html 

Βαθμολογήστε την Τάση

(Πρέπει να βαθμολογήσετε και τις δύο παραμέτρους.)

Πόσο πιθανό είναι να συμβεί;

Πόση επίδραση στην περιοχή ενδιαφέροντος έχει;

Βαθμολογία κοινού μέχρι σήμερα

Βαθμολογία τάσης με βάση το πόσο πιθανό είναι να συμβεί

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 8.43

Βαθμολογία τάσης με βάση την επίδρασή της

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 7.57